VAUVAN VAAKA CD

Lisää kuvia

VAUVAN VAAKA CD


Saatavuus: Tilaustuote / Kysy saatavuudesta

Tuotekoodi: 9789513126001

Hannele Huovin kirjoittama ja Kristiina Louhen kuvittama Vauva...

25,00 €

Hannele Huovin kirjoittama ja Kristiina Louhen kuvittama Vauvan vaaka -loru ja runokokoelma on ollut kestosuosikki jo vuodesta 1995. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö on säveltänyt sen runot lauluiksi, ja laatinut niille leikkiohjeet vanhempia ja kasvattajia varten.

 

Vauvan vaaka sisältää 20 laulua, joita äänitteellä esittävät Kuisma Eskola, Heikki Kangasniemi, Maija Karhinen, Liisa Matveinen, Hannu Oskala, Soili Perkiö ja Sakari Seppälä. Lauluosuuksista vastaavat enimmäkseen Maija Karhinen, Liisa Matveinen sekä Ahti Paunu. Vauvan vaa'an sointimaailmaa leimaa toisaalta pehmeys ja rauhallisuus, toisaalta värikkyys ja yllätyksellisyys. Levyllä soi yli kolmekymmentä soitinta hanurista jouhikkoon, yläsävelhuilusta afrikkalaiseen sormipianoon ja kanteleesta sadeputkeen. Keskeisessä asemassa ovatkin lyömäsoittimet, josta loihditaan milloin minkäkinlaisia rahinoita, kopinoita ja suhinoita. Mielikuvitusta kiihottavat äänimaisemat pääsevät oivallisesti esille ilmavien sovitusten ansioista.

Levyn lauluista noin puolet on reippaampia, marssimiseen, sylissä köröttelyyn tai vaikkapa konttaamiseen houkuttelevia. Toinen puoli materiaalista on rauhallisempaa; lauluja, jotka sopivat esimerkiksi katseluleikkien tai hieronnan taustalle. Kolmijakoiset sävelmät taas voivat rytmittää hiljaa keinahtelevaa tanssia tai tuudittaa uneen. Kiehtovien sointien ja värien lisäksi levyllä ihastuttaa luonteva rytminkäsittely. Musiikki sykkii ja hengittää joka hetki oli kyse sitten hitaammasta tai vauhdikkaammasta menosta. Tempot ja rytmit ovat niin eläviä, että musiikin liikkeen tuntee hengityksensä rytmissä, sydämensä sykkeessä, verensä virtauksessa.

Vauvan vaaka on viehättävä levy myös aikuisen näkökulmasta. Laulut painuvat helposti mieleen, mutta aitoina ja rehellisesti esitettyinä ne varmasti kestävät runsastakin kuuntelua. Laulu- ja leikkiohjekirjan ideat tuntuvat vakuuttavilta, eivätkä vähiten siksi, että taustalla tuntuu olevan kansanperinteen tuntemuksen lisäksi runsaasti tietoa lapsen kehityksestä. Vauvan vaa'an ohjaamana pienen ihmisen tutustuminen maailmaan käy varmasti taas vähän helpommin ja hauskemmin.

Katsopas tuota vauvaa
se taputtaa ja naputtaa
se kolistaa ja kalistaa
se helistää ja kilistää
ja välillä - se kuuntelee,
nimittäin: vauvakin runoilee!

 

Saatavana myös Vauvan Vaaka -nuotti.

Suosittelemme myös

Cxense Display